Bygger nytt i Bodø

Bygger nytt i Bodø

De er med på å skape et helt nytt Bodø

Skrevet for BYGGPROFFEN

14.12.2018 08:53

En by i vekst trenger nye boliger. På Nytrøhaugen setter Byggproffen Bodø AS opp åtte kostnadseffektive hus med romslig tomt.

-Det er snakk om hus fra 120 til 170 kvadrat i prisklassen 4,5 til 6,3 millioner kroner, sier daglig leder Eivind Nyhagen i Byggproffen.

Akutt tomtemangel

To av boligene er allerede overtatt av de nye eierne, det tredje er solgt. Og prosjektet på Bertnes er et godt bevis på hvor etterspurt tomtene er utenfor selve bykjernen.

 – Her burde kommunen virkelig tatt tak og frigjort langt større områder. Akkurat nå er det mangel på tomter som er den store flaskehalsen. Dette rammer de som ønsker å bygge nytt, men også utbyggere som oss, sier Nyhagen.

Saken fortsetter under bildet.


OFFENSIV SATSING: Geir Arne Pedersen og Eivind Nyhagen i Byggproffen satser tungt for å bli en enda mer markant aktør i bolig-Bodø.Bilde bildetekst

OFFENSIV SATSING: Geir Arne Pedersen og Eivind Nyhagen i Byggproffen satser tungt for å bli en enda mer markant aktør i bolig-Bodø.


Prisgunstig løsning

Boligene på Nytrøhaugen selges i samarbeid med Eiendomsmegler 1 og megler Tobias Bronder er ikke i tvil om at man her har fått til en familievennlig løsning hvor en utleiedel bidrar til å holde de månedlige utgiftene nede:

 – Byggproffen har valgt en god standardpakke på leveransen, slik at kjøper vil kunne oppleve et meget godt utgangspunkt for sin drømmebolig på Bertnes, poengterer Bronder.

 Som opplever at markedet for tiden i stor grad er positivt. Det selges flere boliger nå enn på samme tid i fjor og både prosjekt og bruktmarkedet har god flyt.

Saken fortsetter under bildet.


SPENNENDE PROSJEKT: – Det er givende å få lov til å være med på å forme en ny by, også utenfor sentrum. Her på Bertnes ligger alt til rette for at beboerne skal få en optimal opplevelse, sier prosjektleder Espen Utz Savstad i Byggproffen

SPENNENDE PROSJEKT: – Det er givende å få lov til å være med på å forme en ny by, også utenfor sentrum. Her på Bertnes ligger alt til rette for at beboerne skal få en optimal opplevelse, sier prosjektleder Espen Utz Savstad i Byggproffen


Gaselle for fjerde gang

For Byggproffen som selskap har veksten vært kontrollert og tempoet kontinuerlig økende. Nå har de også blitt Gaselle-bedrift for fjerde gang på rad.

 Selskapet hadde i starten blitt mest kjent som dyktige på renovering og kompliserte nybygg med høy grad av spesialtilpassede løsninger. Men i takt med veksten har de sikret seg stadig flere bein å stå på, nå også et økende tilfang av egne boligprosjekter.

Saken fortsetter under bildet.


LAGARBEID: Martin Johansen og Tom Haslerud sørger for at den nye boligen innfrir alle krav og blir det perfekte hjemmet for kjøperne.Bilde bildetekst

LAGARBEID: Martin Johansen og Tom Haslerud sørger for at den nye boligen innfrir alle krav og blir det perfekte hjemmet for kjøperne.


Tung bolig-satsing

– Innenfor et tiårs-perspektiv skal vi realisere 120-130 boliger på Bertnes og 20-25 i Bodøsjøen. I den forbindelse etablerer vi to nye selskaper sammen med eksterne samarbeidspartnere, sier Nyhagen.

 Byggproffen opplever også et sterk etterspørsel etter betong-avdelingen de har etablert, noe som komplimenterte en fra før bred portefølje:

 – For oss er det viktig å ha så mange fagfunksjoner som mulig under samme tak og i dag tilbyr vi en komplett pakke, inklusive arkitekt og rådgiving når det gjelder regulering og søknader, sier Nyhagen.

 Siste nytt er at de også skaffer seg rørlegger-kompetanse og stifter selskapet Rørproffen AS.

Saken fortsetter under bildet.


DYP KONSENTRASJON: Martin Johansen er i innspurten med bolig nummer to på Nytrøhaugen. For Byggproffen er det det helt avgjørende at de klarer å sikre seg de beste fagfolkene.DYP KONSENTRASJON: Martin Johansen er i innspurten med bolig nummer to på Nytrøhaugen. For Byggproffen er det det helt avgjørende at de klarer å sikre seg de beste fagfolkene.


Fagfolkene betyr alt

Men når alt kommer til alt, så koker mye ned til at selskapet hele tiden har topp motiverte og kunnskapsrike fagfolk ute på hvert enkel jobb. Derfor jobber de også hardt og målrettet for å skaffe seg tilgang på gode lærlinger.

 Ordreboken forteller med klare ord hvor etterspurt Byggproffen er, per nå er de fullbooket frem til julen 2019, med en lang venteliste i tillegg.

En ny struktur

Nå skal selskapet omstruktureres, med et holdingselskap på toppen.

 – For oss er det ikke et mål å bli størst mulig, men vi skal være en bedrift som klarer å levere de beste produktene i de markedene vi går inn i, sier Eivind Nyhagen.